Dzisiaj jest: 23 styczeń 2019 Godzina:
imieniny: Rajmunda, Klemens

Prezydent czeka na wyjaśnienia. Zamiast tego może przeczytać oświadczenia w mediach

Prezydent czekał na wyjaśnienia i się nie doczekał. Dlatego zwołała konferencję prasową i publicznie zapytał swojego poprzednika, dlaczego tuż przed zakończeniem urzędowania dokonał istotnych zmian w składzie Rady Fundacji Kaliski Inkubator Przedsiębiorczości, a zasiadające w niej panie, dlaczego wydłużyły sobie kadencję, o ponad 100% podniosły wynagrodzenie, a do tego uniemożliwiły obecnemu prezydentowi – jako osobie decydującej o przedstawicielach miasta w tej instytucji – ich odwołanie. Kiedy w mediach ukazały się artykuły o manewrze byłych współpracownic Grzegorza Sapińskiego, panie wydały oświadczenie. Jednak w żaden sposób nie odniosły się do zarzutów Krystiana Kinastowskiego.

Zmiany w Radzie Fundacji Kaliski Inkubator Przedsiębiorczości trwały dwa dni. Tuż przed drugą turą wyborów prezydenckich, czyli w momentem kiedy Grzegorz Sapiński mógł podejmować jeszcze decyzje, ale wiedział już, że nie będzie prezydentem wymienił skład Rady. Tym samym zasiadły w niej osoby blisko związe z byłym prezydentem: Barbara Gmerek, ówczesna wiceprezydent, a obecnie zastępca burmistrza Ostrzeszowa oraz byłe radne: Magdalena Spychalska i Małgorzata Zarzycka (WIĘCEJ)

Krystian Kinastowski, nie mogąc doczekać się informacji od wymienionych wczesniej pań, zwołał konferencję prasową, na której o sytuacji poinformował dziennikarzy. I podziałało. Jednak członkinie Rady Fundacji KIP zamiast do prezydenta, który czeka na wyjaśnienia o zmianach w statucie, wydały oświadczenie, które przesłały do mediów. Deklarują w nim chęć dalszej współpracy z włodarzem. Nie wyjaśniają jednak watpliwości dotyczących m.in. nieusuwalności ich przez 5 lat czy podwyżki wynagrodzenia o ponad 100%.

Po zmianach dokonanych przez Grzegorz Sapińskiego miasto nie ma już swojego przedstawiciela w Radzie fundacji, którą powołało.

Poniżej oświadczenia Rady i Zarządu Fundacji Kaliski Inkubator Przedsiębiorczości.

AW, zdjęcie arch.

poziomy 1

Slaider podstrony

poziomy 2

poziomy 3

Kalendarz P

Styczeń 2019

31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
  • Na dziś nie ma jeszcze wpisanych żadnych wydarzeń. Sprawdź kolejne terminy, a jeśli dziś dzieje się coś interesującego, napisz o tym do nas na:

Poziomy 4

Ogloszenia Podstrony

części deutz, silniki, hurtownia części, deutz Serwis

23.01.19
Największy w Polsce magazyn części do silników Deutz typ. F2L511, F3L1011, F3L1011F, F4L1011,...

Przyjmę każdą ilość gruzu

23.01.19
Przyjmę każdą ilość gruzu. Lokalizacja Żuki k. Turku.
Polecane

Borowiak Nieruchomości - firma rodzinna

23.01.19
Borowiak Nieruchomości - pomagamy w sprzedaży oraz wynajmie mieszkań i domów na terenie Kalisza i...

Zatrudnię samodzielnego mechanika pojazdów ciężarowych

23.01.19
Firma transportowa zatrudni samodzielnego mechanika pojazdów ciężarowych do swojego warsztatu....

Ekspresowa pożyczka bez kredytu Bez Bik

23.01.19
Ekspresowa pożyczka niebankowa. Czy potrzebujesz małej lub większej pożyczki? Czy zaskoczyły cię...
Dodaj ogłoszenie

poziomy 5

www.faktykaliskie.pl
ul. Wrocławska 53-57, Kalisz

Redaktor portalu

Magazyn Miejski
ul. Wrocławska 53-57, Kalisz

Kierownik redakcji

W związku z wejściem w życie zmian w prawie ochrony danych osobowych i rozporządzenia unijnego RODO informujemy, że na naszej stronie www.faktykaliskie.pl, która należy do Grupy Multimedia Polska, używamy technologii, takich jak pliki cookie, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach i w Internecie. W ten sposób technologię tę wykorzystują również podmioty współpracujące z nami oraz nasi Zaufani Partnerzy, którzy także chcą wyświetlać reklamy jak najlepiej dopasowane do Twoich preferencji. Pragniemy zapoznać Cię ze szczegółami stosowanych przez nas technologii oraz z obowiązującymi przepisami, tak aby dać Ci pełną wiedzę i komfort w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. Zapoznaj się z poniższymi informacjami lub kliknij przycisk „przejdź do strony”. Kliknięcie opcji „przejdź do strony” jest automatycznie wyzwoleniem akceptacji powyższych zasad naszego regulaminu.

Informacje, które będą wykorzystywane:

Multimedia Polska S.A. dokłada wszelkich starań, aby niezbędne przetwarzanie Twoich danych osobowe było zgodne z przepisami prawa i nie naruszało Twoich podstawowych praw i wolności, w szczególności prawa do ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza Polityka Prywatności określa generalne zasady, według których przetwarzane są przez nas Twoje dane osobowe. Multimedia Polska S.A. pozyskuje Twoje dane bezpośrednio od Ciebie, ponadto ich powstanie może być skutkiem Twojej aktywności związanej ze korzystaniem przez Ciebie z naszych usług telekomunikacyjnych. W pewnych przypadkach, w ramach  prowadzonej przez Multimedia Polska S.A. działalności operacyjnej, dane dotyczące Twojej osoby mogą także być także pozyskiwane z innych źródeł. Przeczytaj uważnie zawarte w niniejszej Polityce zasady, aby zrozumieć jak i na jakich podstawach prawnych Multimedia Polska S.A. przetwarza Twoje dane osobowe. Jeśli w chwili czytania niniejszej Polityki jesteś naszym klientem musisz wiedzieć, że Twoje ewentualne żądanie zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych nie spowoduje natychmiastowego zaprzestania przetwarzania i usunięcia  tych danych z zasobów informacyjnych Multimedia Polska S.A. Proces wygaszania przetwarzania Twoich danych będzie zgodny z przepisami obowiązującego prawa, a zasady tego wygaszania są zawarte w niniejszej Polityce.

Administrator danych osobowych
Administratorem Twoich danych osobowych jest Multimedia Polska S.A. z siedzibą w Gdyni (81-341), przy ulicy Tadeusza Wendy 7/9, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk – Północ w Gdańsku, VIII Wydział Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000238931, REGON: 190007345, NIP: 5861044881, kapitał zakładowy i łączna suma uiszczonych wkładów wynosi: 91.764.808,00 PLN Organ nadzoru ochrony danych osobowych
Jeśli masz zastrzeżenia co do sposobu i zakresu przetwarzania przez nas Twoich danych, bądź też  chcesz wnieść skargę na sposób obsługi Twojego wniosku lub żądania, informujemy Cię że właściwym organem nadzorczym w tym zakresie jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Kontakt w sprawie Twoich danych: w celu realizacji Twoich uprawnień, wyrażenia albo cofnięcia zgód oraz wnoszenia sprzeciwów, udaj się do Biura Obsługi Klienta, lub skontaktuj z infolinią pod numerem 244 244 244.